Boodschappentest: appelsap

In een gemiddeld gezin gaan er wekelijks heel wat pakken appelsap doorheen. Lekker bij het ontbijt, ’s middags uit school, of ’s avonds voor de buis. In kleine meeneempakjes, liter- of anderhalve liter pakken. Smaken verschillen en de supermarkten spelen hier natuurlijk goed op in. Appelsap van een A-merk, van het eigen merk, uit de koeling, of extra gezond door biologische of ecologische teelt.

Prijsverschil
Niet alleen de smaken verschillen, maar de prijzen ook, en daarom was het weleens tijd voor een testje. Want waarom zou je €1,50  betalen voor anderhalve liter appelsap als je voor 50 eurocent minder ook een prima glaasje sap op tafel kunt zetten? In deze moeilijke tijd kan een klein prijsverschil er aan het einde van de maand voor zorgen dat je nog iets over hebt in je portemonnee.

Testje
In de supermarkt pak ik van alle soorten appelsap een pak mee. Het gewone favoriete merk (=goudappeltje) , het huismerk, een duur A- merk, een biologisch sapje en twee goedkope varianten.

– Supermarkt huismerk €0.99 per anderhalve liter
– Goudappeltje €1,63 per anderhalve liter
– Appelsap mild en troebel €1,85 per anderhalve liter
– Harthof appeldrink €0,89 per anderhalve liter
– Surango appelsap €0.89 per anderhalve liter
– En Flevosap 2.18 per anderhalve liter

Na een weekje proeven en keuren waren we het gezamenlijk eens. Goudappeltje vonden we nog steeds lekker en kwam op de derde plaats. Appelsap mild en troebel had wat weinig smaak, maar drinkt wel erg lekker weg en kwam daardoor op de tweede plaats. En de winnaar werd Surango Appelsap, fris en vol smaak, en ook nog eens heel voordelig. Een besparing van 70 eurocent per anderhalve liter appelsap betekende voor ons een verschil van bijna 5 Euro per week, en dat is zeker de moeite waard.