De kwaliteit en prijs van groente en fruit vergelijken

Misschien doe je al jarenlang boodschappen bij dezelfde supermarkt en koop je daar altijd je groente en fruit. Maar misschien koop je het ook wel bij de plaatselijke groenteboer, omdat je dat altijd zo gewend bent. Je hebt nooit iets aan te merken gehad op datgene dat je koopt en de prijs die je daarvoor betaalt.

Vandaag de dag verdwijnen steeds meer de kleinere supermarkten en groenteboeren en moet je opnieuw gaan kiezen voor de kwaliteit en prijs van groente en fruit. Bij welke supermarkt kun je dat nu beste doen?

De beste supermarkten voor groente en fruit

Weet je dat de Lidl al jaren achtereen het beste groente en fruit verkoopt? Al 4 jaar achter elkaar heeft dit Duitse merk zich sterk weten te bewijzen. De Lidl is over het algemeen best goedkoop. Deze discounter heeft de beste verhouding in prijs en kwaliteit.

Naast de Lidl scoort ook Albert Heijn erg hoog wanneer het gaat om de kwaliteit van groente en fruit. De prijzen bij de Albert Heijn liggen echter wel hoger dan bijvoorbeeld bij de Lidl. Zo betaal je bij de Lidl bijvoorbeeld € 1,09 voor een krop ijsbergsla. Bij Albert Heijn betaal je al snel € 1,49. Albert Heijn wordt echter ook op de hielen gezeten door de supermarktketen Jumbo. Deze komt steeds meer in opkomst. Door het gehele land openen er nog steeds diverse vestigingen.

Groente en fruit kopen op de markt

Wil je echt goedkoop groente en fruit kopen? Dan kun je nog altijd het beste terecht op de markt. Ga bijvoorbeeld tegen sluitingstijd. Dan wordt groente en fruit vaak goedkoop van de hand gedaan.

Waar je ook voor kunt kiezen, is het zelf verbouwen van groente en fruit. Dit is nog steeds de meest goedkope manier om je vitamines binnen te krijgen!

Plaats een reactie