De prijs van een boek vergelijken

Boeken, wie kan er zonder? Niet alleen ikzelf, maar mijn hele familie en vriendenkring zit vol met fanatieke lezers. Boeken staan meestal bovenaan het verlanglijstje van een jarige jop, en dan moet ik weer op zoek naar de juiste titel. Regelmatig vind ik mijzelf dan ook terug in een boekwinkel of surfend en zoekend op internet naar het leukste boek voor het kleinste prijsje. Dit keer is het mij gemakkelijk gemaakt want het feestbeest wil wel heel graag het nieuwste boek van Jill Mansell lezen.

Voordelig lidmaatschap
Het nieuwste boek van Jill Mansell met als titel ‘Huisje Boompje Beestje’ is nog helemaal niet uit, maar is al wel te reserveren. Als eerste kijk ik even bij de grootste boekenclub van Nederland omdat ik daar lid van ben. Deze vraagt 19,95 Euro en voor de verzending 1,99 Euro, geen korting en niet geldig als kwartaalafname. Als ik online bij Bol kijk, blijkt deze precies dezelfde prijzen te hanteren. De V&D biedt de mogelijkheid om zodra het boek binnen is deze op te halen in de vestiging. Laat ik het boek met dezelfde prijs van 19,95 Euro opsturen, dan betaal ik 1,95 Euro verzendkosten. Een verschil van 4 eurocent.

Wel of geen verzendkosten
Tot slot kijk ik toch ook nog even bij de Bruna. Ook bij de Bruna kan ik dit boek reserveren en thuis laten bezorgen. Tot mijn grote verrassing rekent Bruna helemaal geen verzendkosten. De verzending is namelijk altijd gratis, en dat scheelt bijna 2 Euro per bestelling. Voor een lettervreter zoals ik is iedere 2 Euro mooi meegenomen. Dat de Bruna goedkoper zou zijn dan de grootste boekenclub van Nederland had ik dus niet verwacht. Het lidmaatschap biedt in dit geval geen enkel voordeel.