Laptops vergelijken

Als huis-, tuin- en keukenschrijfster ben ik op zoek naar een nieuwe laptop. Natuurlijk werkt deze nog prima, maar hij is eigenlijk helemaal niet van mij maar van een huisgenoot. Natuurlijk heb ik er goed over nagedacht, en ik weet precies waar ik naar op zoek ben. Een laptop met 4GB geheugen en een harde schijf van 250-500 GB. Een scherm in de standaardmaat 15,6 en de processor moet een i5 zijn. Een numeriek toetsenbord stel ik wel erg op prijs maar is niet persé noodzakelijk.

Alle laptops overzichtelijk op een rij
Als eerste bezoek ik de laptopshop. Deze online winkel heeft alle laptops keurig op een rijtje staan, en ik kan eenvoudig mijn eisen aanvinken. Er zijn twee merken laptops die aan mijn eisen voldoen. HP Pavillon is inclusief verzendkosten te koop voor 529,- en 549,- en de Thoshiba satellite is leverbaar voor 599,- Euro. Bol komt met de Asus A55A voor 523,87 inclusief verzendkosten, en is dus iets voordeliger. Mijn verdere zoektocht langs Mediamarkt, Dixons en Saturn leveren helemaal niets op, deze online winkels verkopen dit specifieke type laptop niet.

Lekker goedkoop
Mijn besluit is eigenlijk al genomen, en ik wil voor het voordeligste model gaan. De Asus A55A van Bol lijkt me prima. Maar helaas, op het moment dat ik deze laptop wil gaan bestellen blijkt hij plotseling toch niet leverbaar te zijn, dus waarschijnlijk is het gewoon een lokkertje. Toch geen Bol, en terug naar de laptopshop, de keuze wordt er zo niet gemakkelijker op. Gelukkig is het mogelijk om drie exemplaren met elkaar te vergelijken, en toen was de keuze snel gemaakt. De HP Pavillon van 549,- blijkt namelijk voorzien van een DVD speler, en het model van 529,- heeft dat niet.