Nieuw koffiezetapparaat nodig?

Misschien heb je wel een fijn espresso apparaat of bevalt je Senseo je nog prima. Feit blijft dat met een kamer vol visite het wel erg lang duurt voordat iedereen is voorzien van een bakkie. Bovendien zijn espresso- en Senseo apparaten nou niet bepaald voordelig in gebruik. Een ‘ouderwetse’ koffiezetter in een nieuw jasje kan een uitkomst zijn. Ook voor mensen die alleen zijn is een gewone koffiezetter helemaal niet zo’n gek idee, maar kies dan wel voor een model met een thermoskan.

Prijsvergelijking
In deze prijsvergelijking ben ik op zoek gegaan naar een fijn koffiezetapparaat met een thermoskan die toch niet al te groot is. Een pot waar ongeveer één tot anderhalve liter in past zou voldoende moeten zijn. Handig voor een verjaardag, maar ook prettig voor iemand alleen. Een druppelstop is vereist, en een tijdklokje vind ik niet echt nodig. Je zou denken dat er keuze genoeg is, toch valt dat vies tegen. Espresso, Nespresso en Sarista zijn blijkbaar heel populair, maar in gewone koffiezetters is heel weinig keuze.

De verschillende modellen
Er komen een aantal koffiezetapparaten in aanmerking waaronder de Philips HD7592/90 en de Braun KF610, ook Russel Hobbs heeft een aantal mooie modellen met een thermoskan. De keuze is echter gevallen op de Melitta Look therm de Luxe, een mooi apparaat van een goed merk dat garant staat voor een lekker kopje warme koffie. Het loont zeker de moeite om even te googelen, want de prijzen verschillen enorm.

Prijsverschillen
Coolsound, Topdiscounter en Elektrokoopjes bieden dit apparaat aan voor 79,00 Euro. Beste Keus komt met een beste prijs van 92 Euro op de eigen webshop, maar blijft via Bol deze koffiezetter ook voor 67,95 Euro te kunnen leveren. Bol zelf vindt 66,04 Euro de juiste prijs, en tot mijn verrassing blijkt Wehkamp toch echt de voordeligste met 59,95 Euro.

Verzendkosten
Maar dan loont het toch nog de moeite om ook even de verzendkosten te bekijken, bij Wehkamp komt dit standaard op 5,95 Euro maar de levering door Bol is in dit geval toch echt gratis. Blijkt Bol toch nog net 14 Eurocent duurder dan de Wehkamp.