Op zoek naar een nieuwe autoverzekering

Als je een auto hebt gekocht, nieuw of tweedehands, zul je op zoek moeten gaan naar een goede autoverzekering. Je bent als automobilist verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering voor de auto af te sluiten. Doe je dat niet, dan krijg je een boete van het RDW die kan flink oplopen. 

Wat bepaalt de premie van de autoverzekering? 

Voordat je autoverzekeringen gaat vergelijken, is het raadzaam om op een aantal punten te letten:

*Het bouwjaar en gewicht van de auto
*De gewenste dekking
*Kilometrage
*De leeftijd van de bestuurder
*Schadevrije jaren
*De regio waar je woont

Al deze zaken spelen een belangrijke rol in de hoogte van de premie van de verzekering. Houd daar dus rekening mee! 

Een voorbeeld

Stel je voor dat je een Peugeot 306 hebt gekocht uit bouwjaar 1999, je geboortedatum is 13 december 1985, de dekking is slechts Wettelijke Aansprakelijkheid en je hebt 2 schadevrije jaren. Bij FBTO betaal je een premie rond de 37 euro terwijl je bij Delta Lloyd al snel aan de 53 euro komt. Dit verschil is zo’n 16 euro. Als je dat uitrekent per jaar, kom je uit op een verschil van ruim 192 euro. 

Vergelijk niet alleen op de premie, lees ook de voorwaarden! 

Naast het vergelijken van de premie, is het ook belangrijk om de voorwaarden van elke verzekeraar er op na te slaan. De voorwaarden zijn namelijk niet bij alle verzekeraars hetzelfde. 

Bovendien moet jij jezelf afvragen of je de autoverzekering wilt afsluiten via de bemiddeling van een tussenpersoon of volmachtkantoor. Mocht je schade veroorzaken of aangereden worden, dan behartigt een adviseur jouw belangen en neemt deze de schade voor jou in behandeling.