Verschillende soorten vakanties

Welke vakantie kies je?

Het aanbod van vakantieaanbieders kan soms erg groot zijn, waardoor het voor jou lastig wordt om een geschikte vakantie te kiezen. Een belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen is dan ook de vraag wat voor vakantie jij voor ogen hebt? Ga je voor een low budget vakantie, kies je voor een actieve vakantie, of spreekt toch de avontuurlijke vakantie jou meer aan? En niet geheel onbelangrijk, wat kost het allemaal?

Kamperen is de goedkoopste manier van op vakantie gaan

De meest goedkope manier van vakantie vieren is een kampeervakantie. Dit geldt zowel voor het buiten- en binnenland. Wanneer je de beschikking hebt over kampeerspullen, dan ben je vaak al klaar voor ongeveer 2 tientjes per nacht. Je kunt dit uitstekend combineren met wandelen of fietsen. Wanneer je een wandel- of fietsvakantie wilt ondernemen, dan past een kampeervakantie daar het beste bij.

Actief op vakantie

Ben je liever graag wat actiever bezig? Dan is een sportvakantie zeker aan te raden. Je kunt deze in je eentje of met een aantal vrienden boeken. Je bent dan het meest voordelige uit, omdat je veel kosten kunt delen met elkaar. Het kost echter wel de nodige voorbereiding. Je kunt namelijk ook een groepsvakantie boeken bij een organisatie. Deze prijs is vaak all inclusive en je hebt niet de lasten van het geregel.

Luxe op vakantie

Ga je liever luxe op vakantie en gaat jouw voorkeur uit naar een appartement of hotel? Er zijn tal van reisorganisaties en reisbureau’s waar je kunt slagen. Soms is het echter voordeliger om tickets en accommodaties zelf te boeken. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van momondo.nl voor goedkope tickets, overnachtingen en autoverhuur. Het kan je vaak tientallen en soms zelfs honderden euro’s besparen.